El voluntariat centrarà les activitats de la 6ª Setmana d’Europa al Garraf.

Liked this post? Share with others!

El Consell Comarcal del Garraf i els sis ajuntaments de la comarca organitzen durant el mes  de maig diverses xerrades, concerts, festes infantils i activitats formatives en el marc de la 6ª Setmana d’Europa al Garraf.

El passat 23 de març en roda de premsa, es va presentar la programació de la 6ª Setmana d’Europa al Garraf que organitza anualment el Consell Comarcal del Garraf i els sis municipis de la comarca, amb el suport del Consell Català del Moviment Europeu i la Diputació de Barcelona. Mònica Miquel i Serdà, consellera delegada de Relacions amb Europa va explicar que “la Setmana d’Europa es durà a terme al mes de maig i enguany tindrà com a tema central l’any europeu del voluntariat, una celebració important que posa en valor la feina desinteressada de moltes persones que col·laboren en projectes socials”. La consellera també va comentar que “aquest any ja s’han realitzat algunes activitats relacionades amb el voluntariat com el curs “Voluntari: Marca la diferència!”, que el mes passat  va reunir més de trenta persones al Campus Universitari de la Mediterrània”.

Marta Villalta, cap de l’àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament Sant Pere de Ribes va explicar que el seu municipi oferirà la conferència “Europa segle XXI: Empresaris i emprenedors davant els nous reptes socioeconòmics”, amb l’objectiu d’establir un marc de debat en relació al paper de la Unió Europea en moments de crisi. Aquesta activitat es realitzarà el divendres 13 de maig de 10.30h a 12h, en el marc de la SEFED (Simulació d’empreses amb finalitat educatives), a la sala polivalent de la masia Can Puig.

Prudència Carrasco, regidora de polítiques d’igualtat de l’ajuntament de Cubelles, va anunciar que al seu municipi el dilluns 2 de maig a les 18h es realitzarà una conferència sobre el voluntariat adreçada al gent gran, amb la finalitat de promoure l’envelliment actiu. D’altra banda, a la radio municipal s’emetrà el programa especial “Casa Europa”.

Joaquim Millan, secretari del Consell Català del Moviment Europeu va presentar les activitats que es portaran a terme a Sitges entre el 6 i el 8 de maig: Festa europea al CEIP Maria Ossó, sessions de contes europeus a les biblioteques del municipi i un concert al Palau Maricel, que comptarà amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Sitges.

La programació de la Setmana també s’estén a Canyelles que acollirà la xerrada “Europa segle XXI: noves oportunitats pels joves la Unió Europea”, adreçada als integrants del Programa Xam i a Olivella, on el 3 de maig a les 18h es durà a terme la conferència debat “Europa Segle XXI: nous reptes per sortir de la crisi”. 

L’acte institucional de celebració del dia Europa es realitzarà el diumenge 8 de maig a les 12h a la Masia Cabanyes amb la lectura de la Declaració del Consell Català del Moviment Europeu en diverses llengües i la interpretació del Himne d’Europa.

La Setmana d’Europa al Garraf és una de les accions que promou el Consell Comarcal del Garraf des de l’any 2006, amb l’objectiu d’apropar la Unió Europea a la ciutadania. Durant la resta de l’any també s’organitzen conferències i cursos formatius per diversos públics sobre els temes europeus de més actualitat.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.