32 persones participen al Curs “Voluntari! Marca la diferència”.

Liked this post? Share with others!

Organitzat pel Consell Comarcal del Garraf i el Campus Universitari de la Mediterrània, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Consell Català del Moviment Europeu i Europe Direct.

32 persones, procedents de Sitges, Sant Pere de Ribes, Canyelles, Vilanova,Tarragona, Vic, Vilafranca i Cambrils, van participar al Curs “Voluntari! Marca la diferència” organitzat pel Consell Comarcal del Garraf i el Campus Universitari de la Mediterrània, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Europe Direct.

Amb la direcció de Marta Marfany, consultora externa en cooperació internacional i la coordinació de Joaquim Millan, secretari del Consell Català del Moviment Europeu, aquest curs va començar amb l’explicació d’aspectes teòrics com el marc jurídic que envolta les entitats de voluntariat i els drets i deures de les persones que participen com a voluntàries a diversos projectes. Al curs també es va treballar el tema del voluntariat des de l’òptica de la responsabilitat social i global, es va fer èmfasi en la importància de la formació continua i es van marcar les diferencies entre les tipologies del voluntariat.

Finalment, a la taula rodona “Voluntari, explica’ns la teva història”, es van presentar experiències de persones de la comarca que participen a projectes a Catalunya i fora d’Espanya des de l’àmbit comunitari, cultural, internacional, ambiental i social. Jaume Marsé de l’agrupació per a la protecció del medi ambient, Uxue Vidaña i Natalia Martínez de l’esplai de joves discapacitats “Sant Joan Actua” de Vilanova i la Geltrú, Alicia Llorens de l’Associació Cultural Finestra Oberta de Sitges, Montse López, de l’Ong Alfabetización sin fronteras i Merxe Berrade, vinculada a la Fundació Arrels de Barcelona van explicar les seves vivències, destacant les seves motivacions i la gratificació que representa la seva participació, altruista i generosa, a diversos projectes.

Emmarcat dins l’any Europeu del Voluntariat, aquest curs forma part del programa de Relacions amb Europa, que el Consell Comarcal del Garraf desenvolupa, des de l’any 2006, amb la finalitat d’apropar les institucions europees a la ciutadania.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.