La UE concedeix 170 milions d’euros a projectes essencials d’infraestructura arreu d’Europa.

Liked this post? Share with others!

Entre els projectes finançats hi ha la terminal ferroviària del port de Barcelona (amb 2,9 milions d’€) i el TGV entre Madrid i Oropesa (amb 5 milions d’€)

La Comissió Europea ha anunciat avui els projectes seleccionats, que rebran un total de 170 milions d’euros dels fons de la xarxa transeuropea de transport (TEN-T) per construir i modernitzar infraestructures de transport vitals per a d’Europa. Les subvencions, que resulten de les convocatòries anuals i plurianuals de la TEN-T de 2010 publicades el 19 de maig, ajudaran els Estats membres a construir les connexions de transport que falten, a eliminar colls d’ampolla i a millorar la seguretat del transport, posant especial atenció a assolir un transport més sostenible, fomentar la interconnexió de diferents mitjans de transport, agilitar i facilitar l’aplicació dels projectes i donar suport a les associacions dels sectors públic i privat.

Siim Kallas, vicepresident de la Comissió i responsable de transport, ha declarat: “em complau signar la decisió d’avui de la Comissió que dóna llum verda a la concessió de 170 milions d’euros del pressupost de les TEN-T per cofinançar projectes essencials d’infraestructura amb un valor afegit europeu. S’hi inclouen projectes en els àmbits de les autopistes del mar i els serveis d’informació fluvial, dins el programa plurianual, i projectes del programa anual que ens ajuden a preparar-nos per a les futures prioritats del transport, especialment assolir un transport més ecològic, interconnectar Europa i donar suport a les associacions dels sectors públic i privat”.

El 2010 es van seleccionar 51 projectes de 24 Estats membres en tres convocatòries diferents. Tots els projectes es van avaluar segons la seva adequació a les prioritats i els objectius de les TEN-T: maduresa, impacte (especialment socioeconòmic i per al medi ambient) i qualitat en termes de completesa, claredat, solidesa i coherència. El finançament concedit contribueix a atreure fons públics i privats importants, amb un efecte multiplicador almenys cinc vegades superior a l’ajut de la UE (vegeu MEMO/11/101).

El Programa de Treball Plurianual de 2010 (amb subvencions per un total de 112,4 milions d’euros) es destina a finançar les principals prioritats de la xarxa TEN-T, principalment en tres àmbits:

–          Autopistes del mar, que ofereix alternatives viables a les carreteres congestionades portant el transport de mercaderies per rutes marítimes: vuit projectes seleccionats, amb 84,9 milions d’euros de subvencions.

–          Serveis d’informació fluvial, inclosa la infraestructura de gestió del tràfic a la xarxa de vies navegables: cinc projectes seleccionats, amb 7,1 milions d’euros de subvencions.

–          Sistemes de gestió del tràfic aeri i blocs funcionals d’espai aeri: quatre projectes, amb 20,5 milions d’euros de subvencions, adjudicats mitjançant una convocatòria separada publicada el 16 de febrer.

El Programa de Treball Anual de 2010 (amb subvencions per un total de 78,2 milions d’euros) complementa el Programa de Treball Plurianual a fi d’aprofitar millor els escassos fons de la UE i augmentar al màxim l’impacte en els àmbits prioritaris. Se centra en tres prioritats:

Prioritat 1. Fomentar la creació d’un sistema de transport integrat i respectuós del medi ambient, i estudis destinats a preparar projectes de desplegament que contribueixin a afrontar el canvi climàtic: 13 projectes seleccionats, amb 32,1 milions d’euros de subvencions.

Prioritat 2. Agilitar i facilitar l’execució de projectes de TEN-T (estudis de tots els modes de transport, obres de projectes madurs, sobretot als sectors del ferrocarril i les vies navegables), i projectes de suport de la política de cel únic europeu: 18 projectes seleccionats, amb 41,1 milions d’euros de subvencions.

Prioritat 3: Estudis de suport de les associacions dels sectors públic i privat: tres projectes seleccionats, amb 4,9 milions d’euros de subvencions.

Gestionarà els projectes l’Agència Executiva de les Xarxes Transeuropees de Transport, sota el control de la Direcció General de Mobilitat i Transport de la Comissió Europea.

La llista completa de les propostes seleccionades la trobareu aquí.

Més informació:

http://ec.europa.eu/tentea

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.