Els fabricants de telefonia presenten el primer carregador de mòbils comú!

Liked this post? Share with others!

Ha tingut alguna vegada el problema d’haver de carregar el mòbil i no poder fer servir el carregador d’un amic o un col·lega perquè no és compatible amb el seu? Això s’acabarà aviat. La Comissió està impulsant des de fa anys la idea d’un carregador comú, compatible amb els telèfons mòbils de totes les marques. Gràcies a la cooperació entre catorze empreses i la Comissió Europea, la solució ja és aquí: onechargerforall.eu. El 29 de desembre de 2010 es van publicar noves normes tècniques per a telèfons mòbils que permeten transferir dades. Avui, Bridget Cosgrave, directora general de DIGITALEUROPE, la principal associació europea d’indústries de tecnologia digital, ha presentat una mostra del carregador comú al vicepresident de la Comissió Europea i responsable d’Indústria, Antonio Tajani.  

“Estic satisfet que comencin a funcionar els carregadors comuns per a mòbils. És una gran notícia per als consumidors europeus. Ara ja només cal esperar que el nou carregador i els mòbils compatibles estiguin al comerç. Insto la indústria a agilitar la introducció al mercat perquè els ciutadans d’arreu de la UE puguin gaudir el més aviat possible dels avantatges d’un carregador comú”, ha declarat Antonio Tajani.

Avui comença a esdevenir realitat un procés a l’origen del qual hi ha la Comissió Europea. L’impuls de la Comissió ha permès als fabricants oferir aquesta solució als consumidors europeus en un temps relativament breu. La UE hi ha arribat fent servir el sentit comú en benefici de tots i sense necessitat d’una nova normativa. La Comissió col·laborarà amb la indústria perquè els consumidors puguin aprofitar la iniciativa el més aviat possible.

Arran de la publicació de les normes el desembre de 2010, els fabricants de mòbils ja poden introduir els canvis necessaris de disseny i comprovació dels carregadors a fi de garantir que els telèfons compatibles siguin segurs i interoperables. Ara, els telèfons mòbils de diferents marques amb capacitat de transferir dades es podran carregar amb un mateix carregador, i això és un gran pas endavant per als usuaris. Els catorze signataris han acordat introduir els nous carregadors comuns al mercat europeu abans de finals de 2011.

El carregador comú és la prova tangible de com la normalització pot facilitar la vida dels europeus. Tal com s’explica a l’Estudi Prospectiu Anual de gener de 2011, la normalització és un dels elements essencials que promou la Comissió per aprofitar el potencial del mercat únic.


Antecedents: La incompatibilitat dels carregadors de telèfons mòbils no és tan sols una incomoditat per als usuaris, sinó també un greu problema per al medi ambient. El més normal fins ara era que els usuaris que volien canviar de mòbil també haguessin de comprar un nou carregador, encara que el que tenien es trobés en bon estat.

A iniciativa de la Comissió Europea, catorze dels principals fabricants de telèfons mòbils han signat un memoràndum d’acord per harmonitzar els carregadors de mòbils amb capacitat de transferir dades que es venen a la UE. Els signataris són Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments i Atmel.

Arran d’un mandat de la Comissió Europea, els organismes europeus de normalització CEN-CENELEC i ETSI han publicat les normes harmonitzades que hauran de complir els mòbils compatibles amb el nou carregador abans de finals de 2011. El carregador comú utilitza la tecnologia del connector Micro-USB. Per als telèfons que no tenen connexió Micro-USB es preveu un adaptador.

L’acord es refereix als telèfons mòbils amb capacitat de transferir dades, és a dir, els que es poden endollar a un ordinador per intercanviar, per exemple, imatges, fitxers i música. Aquests mòbils són els que predominen ja al mercat. Els coneguts com a “telèfons intel·ligents” o smartphones en són un segment.

Més informació:

www.onechargerforall.eu/en/

Vegeu també:

www.youtube.com/watch?v=jIyo29pjgDI&feature=player_profilepage

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.