Finançament de la recerca i la innovació a la UE: la Comissió Europea obre consultes per promoure canvis radicals que fomentin el creixement i l’ocupació.

Liked this post? Share with others!

La Comissió Europea ha obert avui una consulta per introduir millores importants en el finançament de la UE de la recerca i la innovació, amb l’objectiu d’augmentar-ne l’impacte científic i econòmic i millorar la rendibilitat. El marc estratègic comú que s’ha proposat queda recollit en un Llibre verd, que inclouria l’actual Setè Programa Marc de (7º PM), el Programa Marco per la Innovació i la Competitivitat (PIC) i l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). D’aquesta manera es crearia un conjunt coherent d’instruments al llarg de tota la “cadena d’innovació”, des de la recerca bàsica fins a la comercialització de productes innovadors, passant pel suport a la innovació no tecnològica, per exemple, en disseny i comercialització. El Llibre verd de la Comissió també estableix les bases per una àmplia simplificació de tràmits i normes. Aquests canvis busquen augmentar al màxim la contribució de la UE a la Unió per la Innovació i a l’estratègia Europa 2010. Els ciutadans, institucions i organitzacions interessades tenen temps fins el 20 de maig per participar en la consulta.

La comissària europea de Recerca i Innovació, Máire Geoghegan-Quinn, ha declarat que “el que pretenem és aprofitar al màxim cada euro que la UE inverteix en recerca i innovació. Volem que el finançament de la UE faci realitat el seu gran potencial pel que fa al creixement i la creació d’ocupació, com també en la millora de la qualitat de vida d’Europa davant de desafiaments importants, com ara el canvi climàtic, l’eficiència energètica i la seguretat alimentària. Fent que els nostres programes siguin més coherents i senzilles facilitarem la vida als investigadors i innovadors (especialment a les PIME), atraurem més sol·licitants i aconseguirem millors resultats. Espero un debat ampli i innovador, que faci ús d’Internet i els mitjans de comunicació socials”. 

Nota de premsa completa (en castellà)

Més informació sobre la consulta

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.