Nou web europeu per identificar els vehicles més ecològics i eficients.

Liked this post? Share with others!

La Comissió Europea inaugurarà demà un web fàcil d’utilitzar que ajudarà les autoritats públiques i tots els que es preocupen pel medi ambient a triar els vehicles més nets i energèticament eficients del mercat. El portal de vehicles nets – http://cleanvehicle.eu – serà de gran utilitat perquè, segons la nova Directiva de promoció dels vehicles nets i energèticament eficients[1], a partir d’aquest mes, totes les compres de vehicles destinats a serveis de transport públic hauran de tenir en compte el consum d’energia, les emissions de CO2 i altres emissions contaminants. El web ofereix informació sobre la legislació europea i dels Estats membres aplicable als vehicles nets i energèticament eficients, dóna accés a la base de dades tècniques sobre vehicles més completa d’Europa i facilita la contractació pública conjunta.

Siim Kallas, vicepresident de la Comissió i responsable de transport, ha declarat que “tot indicant el cost real de la utilització dels vehicles, la Directiva i el web fomentaran les tecnologies netes i energèticament eficients. No s’ha de considerar només la despesa inicial de la compra, sinó el consum d’energia al llarg del cicle de vida del vehicle i les emissions contaminants. La nostra política d’incloure tots els costos en el preu anima a triar l’opció més ecològica. Aquest web serà una gran eina per trobar els vehicles més ecològics i eficients”.

La Directiva exigeix al sector públic que faci servir el seu poder adquisitiu per fomentar l’ús  de vehicles nets i energèticament eficients. Per això representa un pas important per assolir els objectius de la UE 2020 en matèria d’eficiència energètica, emissions de CO2 i energies renovables. L’objectiu és estimular el mercat dels vehicles nets i eficients energèticament i impulsar-ne el desenvolupament i la inversió per part de la indústria. L’augment de las vendes contribuirà a reduir els costos gràcies a les economies d’escala i resultarà en una millora progressiva del rendiment energètic i ecològic de tota la flota de vehicles.

El cost del consum d’energia i l’impacte dels vehicles en el medi ambient són factors de gran importància tant pels usuaris professionals com pels particulars. Per això, el nou portal de vehicles nets inclou tot tipus de vehicles, des dels turismes als autobusos, passant pels vehicles industrials lleugers i pesants. Així mateix, informa sobre les diferents tecnologies existents i sobre el consum d’energia i les emissions dels vehicles disponibles al mercat europeu i presenta una visió general de les normes vigents en contractació pública i dels programes per incentivar els vehicles nets i energèticament eficients als Estats membres, a més d’oferir suport per a la contractació pública conjunta.

La creació del portal de vehicles nets l’ha gestionada l’Agència Executiva de Competitivitat i Innovació (EACI).

 Més informació:

Directiva sobre vehicles nets.

Portal de vehicles nets.

Agència Executiva de Competitivitat i Innovació (EACI).

Vegeu també MEMO/10/645.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.