UNA EXPOSICIÓ ITINERANT PER DIFERENTS CIUTATS ESPANYOLES REPASARÀ ELS 60 ANYS D’ACTIVITAT DEL MOVIMIENT EUROPEU. DEL 8 AL 12 DE NOVEMBRE A L’AJUNTAMENT DE TARRAGONA.

Liked this post? Share with others!

 Tarragona  octubre de 2010 – L’Ajuntament de Tarragona serà l’encarregat d’acollir aquesta retrospectiva dels 60 anys del Moviment Europeo a Espanya des de la seva creació a l’exili fins els nostres díes. Del 8  al 12 de novembre a Tarragona.

Una recopilació de documents gràfics i audiovisuals que recorren aquests 60 anys, des de els primers discursos de Winston Churchill al Congrès de La Haia, les cartes manuscrites de Fernando Álvarez de Miranda redactades des de el confinament forços al que va ser obligat a les Isles Canaries, les cartes d’anulació de activitats per part del régim,  fins la cel·lebració del Dia d’Europa el passat 9 de maig a Madrid amb la presencia de l’anterior Ministre d’Exteriors Moratinos.

El Moviment Europeu Internacional fou fundat l’any 1948 a L’Haia, com a organització multipartidista que treballa per a la integració europea, i ha jugat un paper decisiu en la creació del Consell d’Europa i de les Comunitats Europees. Els seus primers presidents foren Léon Blum, Winston Churchill, Alcide de Gasperi i Paul-Henri Spaak. Actualment, Pat Cox n’és el president.

El Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu es una de les seccions estatals del Moviment Europeu Internacional i es va fundar a l’any1949 a París, durant l’exili, després de la fundació del català i el basc, promogut entre altres por Salvador de Madariaga, Indalecio Prieto, etc.

Per a la  realització de les seves activitats té el suport de  les Administracions Públiques, singularment el Ministeri d’Assupmtes Exteriors i Cooperació, així com del Consell Català del Moviment Europeu, Eurobask i altres Consells Autonòmics  com Andalucía, Cantabria i Valencia.

El Consell Català del Moviment Europeu (www.ccmeur.cat) es va constituir a Paris l’any 1949 amb la participació, entre d’altres, d’Heribert Barrera o Anton Cañellas. Un cop legalitzat a Catalunya n’han estat presidents Enric Adroher, Joaquim Molins, Jordi Garcia-Petit, Francesc Homs, Eduard Sagarra i Josep Verde i Aldea. Actualment el president de l’entitat és Joaquim Llimona i Balcells.

L’entitat agrupa ajuntaments, associacions, centres d’ensenyament universitari, col•legis professionals, empreses, partits polítics i sindicats, i treballa en la defensa dels ideals europeistes. Com actes més destacats organitza el Concert del Dia d’Europa, la Setmana d’Europa als Municipis de Catalunya i les jornades de debat al Parlament de Catalunya.

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.