JORNADA: “La competitivitat de les ciutats i els reptes del canvi demogràfic” (DIBA).

Liked this post? Share with others!

 

Presentació:

La competitivitat de les ciutats es veu afectada per les transformacions demogràfiques? 

L’impacte de l’envelliment de la població dependrà de l’existència de polítiques d’impuls de la productivitat de la gent gran. D’altra banda cal recordar que les ciutats més dinàmiques atrauen els joves i reben més immigració (que és predominantment jove).

En aquest taller es presentaran les tendències demogràfiques més recents i les futures projeccions, i es debatrà sobre les oportunitats de la UE per a donar respostes polítiques al canvi demogràfic, a través de la cooperació territorial. També es presentaran alguns exemples de projectes passats i actuals que tracten els canvis demogràfics a la UE.

El seminari començarà amb una introducció del context europeu i les principals polítiques de la UE per a respondre a aquests reptes. Tot seguit es presentaran exemples de com les ciutats europees poden aprofitar les oportunitats que ofereix el canvi demogràfic. Finalment, diversos municipis de la Província de Barcelona presentaran les seves experiències i compartiran bones pràctiques per a fer front al canvi demogràfic.

Data: 27 d’octubre de 2010
Hora:  De 09:30 a 13:30
Lloc:  Aula Europa
           De la Representació de la Comissió Europea
           i de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
           Passeig de Gràcia, 90, 1r pis
           08008 Barcelona
Telèfon:  93 402 20 77
Fax: 93 402 24 73
a/e: o.cooperacioeuropea@diba.cat
Període d’inscripció: Fins el 26 d’octubre de 2010


PROGRAMA: http://www.diba.cat/cjs/jornada.asp?id=1269

EN EL MARC DE:

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.