Debat públic europeu sobre la nova iniciativa de la Comissió Europea per als joves!

Liked this post? Share with others!

Joves amb l'emblema de la UEEl dia 17 de setembre, la Comissió presentarà la seva iniciativa Joventut en moviment, que promourà la mobilitat dels estudiants a Europa i vol millorar les oportunitats dels joves per trobar una feina arreu de la UE. La iniciativa es presentarà en un debat públic amb la comissària responsable d’Educació i Cultura, Androulla Vassiliou, que respondrà les preguntes del públic. El debat serà retransmès per Internet i s’hi podrà participar mitjançant un xat.

Què és ‘Joventut en moviment?

La UE s’ha fixat com a objectiu pel 2020 desenvolupar una economia basada en el coneixement i la innovació. Els joves tenen un paper important per contribuir a la realització d’aquest objectiu però, alhora, també és un col·lectiu que s’enfronta a reptes molt importants com ara una tassa més alta de desocupació. La opinió de la Comissió Europea és que cal posar tots els mitjans per ajudar els joves a desenvolupar el seu potencial.  

Amb la seva iniciativa “Joventut en moviment”, la Comissió europea proposa que els Estats de la UE treballin junts per oferir als joves d’Europa millors possibilitats d’adquirir i utilitzar els seus coneixements. La iniciativa inclou mesures per millorar l’educació i la formació, i per augmentar les possibilitats dels joves d’accedir al mercat laboral i de participar activament en la societat.   

Qui es beneficiarà d’aquesta iniciativa?

Els joves, tant si son a l’escola com a la universitat, seguint programes de formació i d’ocupació.

Quins objectius concrets proposa?

Els Estats de la UE treballaran junts per assegurar que, d’aquí al 2020:

–         més estudiants tinguin una oportunitat d’accedir a l’educació superior

–         les universitats ampliïn la qualitat de la seva oferta, fent-la mes atractiva pels estudiants i per respondre a les seves necessitats

–         tots els estudiants Europeus tinguin la possibilitat de fer una estada a l’estranger durant els seus estudis

–         es creïn més oportunitats perquè els europeus puguin gaudir de l’accés a l’educació al llarg de tota la seva vida

–         es redueixi l’índex d’abandonament escolar

–         es redueixi l’atur juvenil amb la creació d’un Marc Europeu per l’Ocupació Juvenil

–         s’incrementin les ajudes per fomentar una participació activa dels joves a la societat 

Per què ha d’actuar la UE?

Els sistemes educatius i de formació sónn diferents d’un país a l’altre, però els reptes són similars. Quan la UE van aprovar l’estratègia per la reforma de la economia europea com a resposta a la crisi (l’anomenada estratègia “Europa 2020”), els 27 Estats van demostrar que volien actuar junts  per obtenir un creixement econòmic intel·ligent, socialment inclusiu i sostenible.

Hi ha una part específica d’aquesta estratègia, anomenada “Europa en moviment”, que busca resoldre els reptes en l’àmbit educatiu i formatiu .Per aconseguir això, els països de la UE han de col·laborar i aprendre de les experiències dels altres. En aquest context, la Comissió europea oferirà suport a tota una sèrie d’iniciatives que facilitin aquesta col·laboració i aquests intercanvis. 

Com s’hi pot participar?

El debat sobre la iniciativa ‘Joves en moviment’ serà retransmès per web streamin en 9 llengües oficials de la UE (anglès, francès, alemany, espanyol, portuguès, italià, neerlandès i polonès). Els interessats en participar-hi ho poden fer de dues maneres:

Seguint el debat on-line el dia 17 de setembre, i plantejant preguntes a la comsisària en temps real

Enviant preguntes prèviament a través de l’adreça EAC-YOM@ec.europa.eu (abans del 16 de setembre a les 17:00)

  Debat Joventut en moviment

Tutorial de l’aplicació de webstreaming

Subscribe to our newsletter

Collect visitor’s submissions and store it directly in your Elementor account, or integrate your favorite marketing & CRM tools.

Do you want to boost your business today?

This is your chance to invite visitors to contact you. Tell them you’ll be happy to answer all their questions as soon as possible.